Consultant în Nutriție și Remodelare Corporală - Antrenor Personal
Povestea mea
Bianca Toma -


Absolventă a Facultății de Educație Fizică și Sport;


Cu o experiență de mai bine de 5 ani, în care am avut oportunitatea de a contribuii la educarea stilului de viață a multor femei;


Cu un experiment de succes intitulat “Efectul Nutriției și a Activității Fizice asupra organismului”.

“Efectul Nutriției și a Activității Fizice asupra organismului” este un studiu, de suflet pentru mine, are la bază documentarea a 30 de cărți de specialitate și un experiment intens de 7 săptămâni.
Pe toată perioada cercetării, participanții au fost monitorizați și încurajați în formarea unui stil de viață sănătos.
Motivul pornește de la situația alarmantă în ceea ce privește gradul crescut de obezitate la populația cu vârsta de peste 18 ani. Potrivit datelor prezentate de Institutul Național de Statistică, în România aproape jumătate din populația cu această vârstă este supraponderală, iar 9,3% suferă de obezitate.
Această situație este mai des întâlnită în mediul urban și este determinată de stilul de viață nesănătos.
Răspunzătoare de această situație îngrijorătoare sunt sedentarismul, alimentația irațională și stresul.
ACTIVITATEA FIZICĂ VERSUS INACTIVITATE
Homo sapiens a manifestat de-a lungul evoluției sale o preocupare continuă de a se elibera de efortul fizic și munca istovitoare. Progresul științei și dezvoltările tehnologice înregistrate mai ales în ultimii ani au adus schimbări profunde în modul de viață al oamenilor. Aceste transformări din mediul actual de viață au adus cu ele o serie de probleme, ale căror efecte se vor repercuta negativ mai ales asupra sănătății fizice și psihice a omului modern.
Inactivitatea și alimentația nesănătoasă vor induce o creștere semnificativă a factorilor de risc, precum hipertensiune arterială, obezitate sau insensibilitatea la insulină, iar acest fapt este cu atât mai îngrijorător cu cât acestea au început să apară tot mai devreme în decursul vieții, uneori chiar înainte de pubertare.
Atingerea unui nivel superior al condiției fizice reduce substanțial riscul de îmbolnăvire, crește capacitatea de muncă și induce o stare de bunăstare fizică și psihică, așadar, starea pozitivă de sănătate nu o putem înțelege ca pe un dat, ci presupune un efort constant deliberat de funcționare și mai ales de a acționa consecvent pentru a atinge potențialul maxim de bunăstare fizică, mentală și socială.
CARE ESTE IMPACTUL NUTRIȚIEI OPTIME ASUPRA ORGANISMULUI?
Soluția care va topi kilogramele de grăsime nu este o pilulă magică sau vreo dietă extremă, ci să te accepți și să îți iubești corpul, astfel încât să mănânci și să faci sport, nu pentru a-l chinui sau pentru a-l împovăra cu reziduuri alimentare, ci pentru a-l hrăni și a-i aduce un plus de sănătate.
Șansele de succes cresc considerabil dacă acordăm atenție și emoțiilor —
trebuie doar să fim corecți cu noi și să ne ghidăm după "cele patru pietre de temelie" care sunt:
SINCERITATEA
să fiți sinceri cu voi înșivă în ceea ce privește motivul pentru care nu ați reușit să slăbiți sau să vă mențineți în formă în trecut.
RESPONSABILITATEA
să vă asumați responsabilitatea pentru comportamentul vostru.
ANGAJAMENTUL
să vă angajați că veți face orice pentru a vă schimba.
FORȚA INTERIOARĂ
să vă controlați forța interioară, pentru a face acest lucru posibil.